Over mij

Hier is de tekst, netjes geformatteerd:

Mijn naam is Willem Koeman en sinds 1977 gelukkig getrouwd met Toos. We hebben 3 kinderen en 4 prachtige kleinkinderen. Tot 2019 hadden we een tulpenkwekerij met daarnaast vleesvee.

Door het lezen van de Bijbel en een geschiedenisboek zijn we in 1986 tot geloof in de Here Jezus gekomen. Op zoek naar een kerk kwamen we terecht in een behouden Maranatha-gemeente. Daar hebben we de Here Jezus nog beter leren kennen. Er werd volop gezongen uit de Johan de Heer-bundel en de preken waren afgestemd op de leer van Darby. Dat wil zeggen, er werd onderwijs gegeven in de bedelingenleer, opname van de gemeente, dat we nu leven in de eindtijd en het spoedig komen van de Here Jezus. Daarna zou het 1000-jarig Koninkrijk aanvangen. Het huidige volk Israël wordt hierbij een grote rol toegekend. Daarbij waren we geabonneerd op Het Zoeklicht.

In 1995 zijn we overgestapt naar een evangelische gemeente. In grote lijnen is het onderwijs hetzelfde, maar de gemeente is meer charismatisch. We voelen ons hier echt thuis.

In 2016 las ik op internet een studie waar werd uitgelegd dat de gelovigen in de Here Jezus nu in deze tijd Gods enige volk zijn. Mij was altijd voorgehouden dat het huidige Israël nu Gods volk is. Heeft de Here God dan twee volken? Ook ontdekte ik dat er over de eindtijd door christenen heel verschillend gedacht wordt. Reden voor mij om nog meer in Gods Woord te gaan studeren met als uitgangspunt: Het Woord verklaart het Woord.

Welke betekenis hadden de woorden van de Here Jezus voor Zijn directe toehoorders, en wat betekenden de brieven van de apostelen en het boek Openbaring voor hun eerste lezers.
Door gebed en studie in Gods Woord, maar ook door inzichten van andere christenen, ontvouwden zich nieuwe inzichten. Ik raakte door deze nieuwe inzichten wel in verwarring, daar ik de eindtijdleer die ik al die jaren had aangehangen voor waarheid had gehouden. Legden dan al die leraren en theologen, waaronder professoren, Gods Woord aangaande de eindtijd, verkeerd uit

Op 16 oktober 2016 had ik de oppas op onze kleinzoon van 6 jaar. We gingen naar een speeltuintje in de buurt en hij ging lekker spelen. Ik haalde mijn puzzelboekje uit mijn zak en begon te puzzelen.

Opeens hoor ik mijn kleinzoon luid en duidelijk zeggen: “Het oude is voorbijgegaan, het nieuwe is gekomen.” Ik roep mijn kleinzoon bij me en vraag: “Wat zei je nu zo pas?” Hij zegt zoiets als: “Opa, als het oude speelgoed weg is, komt er weer nieuw.”

Voor mij was het duidelijk: de Here heeft door mijn kleinzoon tot mij gesproken. Aan de verwarring was gelijk een einde gekomen. Ik mocht het oude, de leer van Darby en Het Zoeklicht, achter me laten en de rijkdom van het nieuwe verbond verder uitdiepen en bekendmaken. Daarbij ben ik mij bewust dat mijn kennen ten dele is.

Mijn gebed is steeds geweest: Here, open mijn verstand zodat ik Uw Woord mag begrijpen. De grote lijn in Gods Woord heb ik geprobeerd weer te geven in de studies. Abstracte dingen als het Koninkrijk en het nieuwe Jeruzalem zijn concreet geworden. De Here heeft me prachtige dingen leren begrijpen, welke ik op deze site graag met jullie wil delen.

⇐ Terug naar de WELKOM pagina